Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина
"Проф. д-р Д. Димов" Ловеч

3…2…1…СТАРТ на новата учебна година!

Тържествено откриха учебната година във всичките училища на Община Ловеч

Днес тържествено беше открита учебната 2022/2023 година във всичките 15 училища на територията на Община Ловеч. Тържествата започнаха с издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше последователно гост на три  училища – ОУ „Христо Никифоров“, Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ и Частното начално училище „Св. Седмочисленици“.

„Винаги се вълнувам  на този празничен ден, в който България тръгва на училище“, сподели с присъстващите кметът Корнелия Маринова.

Празникът в ОУ „Христо Никифоров“ беше специален, защото бе посветен на 90-годишнината на училището. Директорът Йоанна Луканова сподели, че имат инициатива вместо цветя да се дарят средства за благотворителност. От тази година училището е обявено за иновативно, работят по иновации за следващите 4 години, също по програма „Еразъм +“, ще имат и нова спортна площадка.

Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина също е иновативно училище. Тук учат деца от 14 области в страната, работи се по четири международни проекта, съобщи директорът Габриела Георгиева. Гимназията е първото ветеринарно училище у нас и вече е на 76 години.

Частното начално училище „Св. Седмочисленици“ е едва на четири години, но вече има 51 възпитаници. Първокласниците тази година са девет. Очаква се през следващата година частното училище да се премести в ремонтираната сграда на бившето кожарско училище, където ще бъда на по-широко и удобно място, съобщи кметът Корнелия Маринова. Директорът  Иванка Хинкова благодари за подкрепата на общината и на Ловчанския митрополит Гавриил, който също участва в тържеството. Заместник-кметът Даниел Колев се включи в проявите в Профилирана природо-математическа гимназия и в  ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, където гост беше и посланикът на Испания Алехандро Поланко.

Заместник-кметът Венцислав Христов посети училищата в селата Малиново и Александрово.

Представители от администрацията имаше и във всички останали училища в общината. На директорите на учебни заведения и детски градини бяха връчени специални поздравителни адреси от кмета Корнелия Маринова.

„Скъпи ученици! Вярвам, че училището е едно от най-интересните места, където животът Ви отвежда да бъдете“,  това се казва в поздравителния адрес на кмета.

Община Ловеч, пресцентър

15.09.2022 г.

https://zetramedia.com/%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0/